Marokko meldt 71 nieuwe besmettingsgevallen en 7 doden

marokko
4
30 mrt 19:17
Het coronavirus heeft al zeker 33 levens geëist in Marokko. In 24 uur zijn er 71 nieuwe bevestigde gevallen van het coronavirus geregistreerd.
Het aantal bevestigde besmettingen is daarmee opgelopen tot 534, meldt het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid maandagavond.


Met het passeren van de 500-grens is Marokko de tweede fase van de corona-epidemie ingegaan, zei Mohamed El Youbi (epidemiologie bij het Ministerie van Volksgezondheid) maandag. Volgens El Youbi zal vanaf nu vaker worden getest op het longvirus COVID-19 om besmetting vroegtijdig op te sporen. De autoriteiten hebben onlangs 100.000 bloedafnamesets aangeschaft. Ook gaat Marokko de komende weken de capaciteit van de Intensive Care (IC) verhogen van 1.640 tot 3.000 units, zei regeringsleider Saad Eddine El Othmani vrijdag tijdens een crisisberaad.

Volgens El Youbi is de gemiddelde leeftijd van de overleden patiënten 66 jaar en leden de meesten aan een chronische ziekte. El Youbi benadrukte dat de regering volledig transparant is in het onthullen van cijfers en dat het sterftecijfer van 6,2% als normaal wordt beschouwd en gelijk is aan die van Europese landen waar het ministerie gegevens mee uitwisselt.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
mohamed el youbi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi