Politie India betrapt 'nepdode' die lockdown wil omzeilen

buitenland
2
1 apr 14:15
Een man uit Kashmir heeft gedaan alsof hij dood was om de reisbeperkingen in zijn land te omzeilen.

De 70-jarige Indiër slaagde volgens de politie bijna in zijn opzet: hij kon meerdere controleposten passeren voordat hij door de mand viel. In India zijn veel mensen gestrand door een landelijke lockdown die verspreiding van het coronavirus moet voorkomen. Zo kunnen arbeidsmigranten die hun werk verliezen bijvoorbeeld niet meer terugkeren naar hun dorpen in andere delen van het land.

De 70-jarige man en drie anderen wilden volgens de politie terugkeren naar Poonch, een gebied bij de grens met Pakistan. Een ambulancebestuurder bedacht vervolgens een plan om de autoriteiten te slim af te zijn. De bejaarde had een hoofdwond en kon volgens hem wel doorgaan voor een dode patiënt.

Ambulance
De mannen legden uiteindelijk zo'n 160 kilometer af in een ambulance. Ze hadden zelfs een valse overlijdensverklaring bemachtigd om zich langs controleposten te bluffen. Dat ging goed tot een politieman onraad rook. "Hij besefte onmiddellijk dat de man die in de ambulance lag niet dood kon zijn", zegt een hoge politiefunctionaris.

De groep is aangehouden en moet in quarantaine. "De ambulance is tegengehouden bij de laatste controlepost voordat ze thuis zouden komen", zegt de politiefunctionaris tegen AFP.

© ANP 2020
india
pakistan
politie
jammu en kasjmir
poonch
coronavirus
lockdown
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi