Palestina bestrijdt het coronavirus met beperkte middelen

buitenland
2
2 apr 14:53
Palestina vraagt de internationale gemeenschap om apparatuur om het virus te bestrijden

De strijd van Gaza tegen de pandemie van het coronavirus is gedecimeerd als gevolg van de 13-jarige blokkade van Israël. De blokkade veroorzaakt een ernstig tekort aan medicijnen en apparatuur, meldt het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid woensdag.

Woordvoerder van het ministerie Esref al-Kudra zei dat het coronavirus momenteel wordt bestreden met beperkte mogelijkheden die dagelijks afnemen. Al-Kudra zei dat 43% van de medicijnen, 25% van de medische verbruiksartikelen, 65% van de laboratoriumbenodigdheden en bloedvoorraden al is verbruikt. Een enorm tekort aan sterilisatoren en persoonlijke beschermingsmiddelen maken de uitdagingen nog groter, aldus Al-Kudra.

Hij drong er bij de lokale, regionale en internationale autoriteiten op aan onmiddellijk actie te ondernemen om Palestina te voorzien van voorraden, en merkte op dat het slechts 63 beademingsventilatoren en 78 bedden voor Intensive-Care (IC) heeft. De huidige bezettingsgraad staat op 72%. Al-Kudra doet een dringende oproep voor 100 ventilatoren en 140 IC-bedden.

De Palestijnse autoriteiten hebben 155 besmettingen en één dode bevestigd.

© MAROKKO.NL 2020
palestina
coronavirus
doden
intensive care
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi