Tientallen moskeeën roepen op tot middaggebed, maar dan wel thuis

algemeen
0
3 apr '20
In Amsterdam, Haarlem, Leeuwarden, Zaandam, Alkmaar, Hilversum en andere plaatsen klinkt vrijdag de oproep tot het vrijdaggebed uit de luidsprekers.

Ongeveer veertig moskeeën in Noord-Holland, Flevoland en Friesland doen mee aan de gezamenlijke actie. Ze roepen de moslims op om te bidden. Normaal gesproken zouden ze dat in de moskee moeten doen, maar die zijn allemaal dicht vanwege het coronavirus.

In plaats daarvan krijgen mensen de zeldzame oproep om juist thuis te blijven om te bidden. "We doen dit om onze samenleving een hart onder de riem te steken en wij vragen onze Schepper om ons bij te staan, en ons standvastig te laten zijn in deze lastige periode", laat de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland weten. De adhan begint om 14.00 en duurt tot 14.05.

De Blauwe Moskee in Amsterdam doet ook mee aan de actie, hoewel de moskee zelf al een tijdje oproept tot gebed. De eerste keer dat de moskee dit wilde doen, afgelopen november, ging het niet door omdat iemand opzettelijke een kabel had doorgeknipt.

© ANP 2020
moskee
adhan
vrijdaggebed
gebedsoproep
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi