Marokko vergoedt begrafeniskosten buitenlandse Marokkanen

marokko
3
5 apr 14:12
Door de preventiemaatregelen als gevolg van het coronavirus is repatriëring van Marokkaanse diaspora momenteel niet mogelijk

Begrafeniskosten van MRE met een laag inkomen en degenen die geen islamitische uitvaartverzekering hebben zullen deels worden gedekt door de Marokkaanse regering. Dat meldt het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken. De dekking is inkomensafhankelijk.

Met het besluit wil de regering Marokkaanse diaspora tegemoetkomen die als gevolg van het vliegverbod het stoffelijk overschot van dierbaren niet naar Marokko kunnen overbrengen voor een begrafenis in eigen land.

"Deze nieuwe maatregel is bedoeld om de repatriëring van overblijfselen aan te passen aan de huidige omstandigheden, met als doel alle MRE en hun families te ondersteunen tijdens deze crisis", leest de verklaring.

 

Marokkaanse consulaten in het buitenland zullen ervoor zorgen dat de begrafeniskosten van MRE's worden gefinancierd volgens specifieke criteria en in coördinatie met de families van de overledene, voegde de verklaring toe. Bij overlijden zullen consuls een aanvraag indienen bij het ministerie in Marokko. Na goedkeuring krijgen familie en begrafenisondernemers toestemming voor het transport. Dit proces duurt doorgaans twee dagen. 

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
begrafenis
uitvaart
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi