Mondkapjes vanaf vandaag te koop in Marokkaanse supermarkten

marokko
1
6 apr 14:45
Marokko lijkt het voorbeeld van andere landen te volgen door te sturen op het dragen van beschermende mondkapjes om verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Steeds meer landen raden aan een mondkapje of gezichtsmasker te dragen als bescherming tegen het coronavirus. De Duitse, Italiaanse en Amerikaanse autoriteiten hebben onlangs geadviseerd buiten neus en mond te bedekken. Ondanks beweringen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat er geen duidelijk bewijs is dat het dragen van een masker door een groot deel van de bevolking een duidelijk voordeel zou hebben. "Er zijn zelfs aanwijzingen van het tegendeel, met name dat het foutief dragen van een masker juist meer risico's met zich meebrengt", aldus de WHO.

Marokko heeft niet alleen de productie van de beschermende maskers verhoogd maar nu ook gekozen om deze breed beschikbaar te stellen voor het publiek. "Maskers zullen worden verdeeld onder nationale distributeurs van de 70.000 lokale supermarkten om de toegang tot maskers voor het grootste aantal burgers te vergemakkelijken", zegt Disslo-groep CEO Moncef Belkhayat.

Om misbruik te voorkomen hebben de autoriteiten de prijzen van de maskers voor zes maanden vastgelegd. Zo kost een doos met 10 stuks 25 DH. Grotere verpakkingen zijn voordeliger; een doos met 50 stuks kost 100 DH.

De productiecapaciteit van de mondkapjes in Marokko is inmiddels verhoogd naar 2,5 miljoen eenheden per dag. Volgende week wordt deze opgeschroefd naar 3,4 miljoen units per dag, meldt een woordvoerder van het Ministerie van Handel, Taoufik Musharraf tegen nieuwsdienst Al Ahdath Al Maghribia.

De fabrieken rekenen op een totale productie van 80 miljoen maskers, waardoor Marokko zelfvoorzienend zou zijn en de maskers ook naar andere landen zou kunnen exporteren.

Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt mensen nog steeds af om op straat een mondkapje te dragen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
mondkapje
mondmasker
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi