Noodziekenhuis Nouaceur klaar voor opvang coronapatiënten

marokko
0
7 apr '20
De Koninklijke Strijdkrachten (FAR) hebben de bouw van het tweede veldhospitaal nabij Casablanca afgerond

Net als het eerste veldhospitaal in Benslimane had het leger slechts zes dagen nodig om het noodziekenhuis in Nouaceur te voltooien. Het militaire veldhospitaal Nouaceur heeft een capaciteit van 200 bedden en is uitgerust met de nodige medische faciliteiten voor de behandeling van COVID-19-patiënten.

Het ziekenhuis telt 20 bedden voor patiënten met ernstige aandoeningen. De overige 180 bedden zijn voor patiënten met milde aandoeningen en patiënten die intensieve spoedeisende zorg en reanimatie nodig hebben, zei kolonel Moujahid Mountassir tegen persbureau Maghreb Arab Press (MAP).

FAR heeft ook een 13-leden tellend medisch team, waaronder anesthesiologen, spoedartsen, huisartsen, een bioloog en een apotheker. Het team wordt ondersteund door paramedisch personeel bestaande uit 73 personen, waaronder verpleegkundigen en assistenten. Ook staat een team van maatschappelijk werkers klaar om patiënten en families te helpen met psychologische hulp.

Een derde veldhospitaal met een capaciteit van 700 bedden wordt momenteel klaargestoomd nabij Casablanca. De regio Casablanca-Settat is met 330 besmettingen de zwaarst getroffen regio in Marokko. 

Koning Mohammed VI had als opperbevelhebber van de Koninklijke Strijdkrachten opdracht gegeven tot de bouw van de veldhospitalen om ziekenhuizen te ondersteunen bij de opvang van coronapatiënten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
nouaceur
casablanca
veldhospitaal
coronavirus
noodziekenhuis
leger
far
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi