Marokko waarschuwt buitenlandse journalisten in Marokko

marokko
0
7 apr 17:18
De communicatieafdeling van het ministerie veroordeelt "onregelmatigheden" van sommige buitenlandse perscorrespondenten bij berichtgevingen rondom de uitbraak van het coronavirus in Marokko.

De communicatieafdeling van het Ministerie van Cultuur, Jeugd en Sport drong er bij alle correspondenten op aan zich te houden aan de geldende regels en wetten en de beroepsethiek te respecteren. Het ministerie vroeg correspondenten ook om de juistheid van nieuws over de coronavirus-pandemie eerst te verifiëren alvorens daarover te rapporteren.

"We willen benadrukken dat alle betrokken overheidsinstellingen voortdurend werken om de toegang tot informatie over de ontwikkeling van COVID-19 in Marokko te vergemakkelijken."

Marokko heeft de strijd tegen nepnieuws geïntensiveerd. Het openbaar ministerie heeft tot dusver minstens 56 personen vervolgd voor het publiceren van valse informatie over het longvirus COVID-19. De onlangs goedgekeurde wet maakt het mogelijk mensen te vervolgen wanneer men zich niet houdt aan de opgelegde lockdown. Overtreders riskeren een gevangenisstraf van één tot drie maanden en een geldboete uiteenlopend van 300 tot 1.300 DH.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
waarschuwing
pers
nepnieuws
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi