Marokko produceert eigen beademingsapparaten (video)

marokko
7
8 apr 15:42
Het is de bedoeling dat komende week 500 nieuwe beademingsapparaten ter beschikking worden gesteld aan Marokkaanse ziekenhuizen

Dat zegt handelsminister Moulay Hafid Elalamy tegen TV-zender Medi1. De beademingsmachines zijn een Marokkaans product en ontwikkeld door een team van artsen, onderzoekers en ingenieurs. Volgens Elalamy is het apparaat uitvoerig getest, goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten en klaar voor massaproductie. De apparaten kunnen 3000 uur onafgebroken werken en ook worden ingezet op plekken waar geen stroom beschikbaar is.

De fabriek van het precisiemechanicabedrijf (SERMP) is gereorganiseerd om bij te dragen aan de productie van de beademingsapparaten. Het bedrijf SERMP houdt zich normaal gezegd bezig met precisiemechanica voor de vervaardiging van motoronderdelen voor onder meer luchtvaartindustrie-giganten Boeing en Airbus. Het bedrijf ontwikkelt tevens producten voor meteorologiediensten.

Volgens SERMP-directeur Badr Jaafar worden de beademingsapparaten vervaardigd volgens hoge aeronautisch normen. Bij de vervaardiging van de machines wordt hetzelfde productieproces gebruikt als bij de motoronderdelen van Airbus- en Boeing-vliegtuigen. "Het ontwerp van dit apparaat is volledig Marokkaans, van de elektronica tot de reductiemotor en andere mechanische onderdelen", voegt Jaafar toe.

Het apparaat is het resultaat van inspanningen van medewerkers van het Ministerie van Handel en Industrie, academici van Mohammed VI Polytechnic University (UM6P), werknemers uit de Marokkaanse luchtvaart- en ruimtevaartindustrieën (GIMAS), het Nationaal instituut voor Telecommunicatie (INPT), het Centrum voor Wetenschap, Innovatie en Onderzoek (MASCIR), de Marokkaanse telecomwaakhond (ANRT), het Electronic Innovation Centre en Aviarail-PILLIOTY-SERMP.

De ontwikkelaars zijn inmiddels bezig met een nieuwe versie van de machine.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
beademingsapparaat
intensive care
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi