Fransen en Spanjaarden bekritiseren eigen regering: 'Waarom lukt het Marokko wel'

marokko
29
8 apr 18:57
Verschillende bekende Franse en Spaanse influencers hebben op Twitter positief gereageerd op de maatregelen van de Marokkaanse regering.

De prominente tweeters hebben vraagtekens gezet bij het beleid van hun eigen regering tijdens de uitbraak van het coronavirus. In een serie tweets werden de cijfers van de virusuitbraak in eigen land vergeleken met cijfers uit het Noord-Afrikaanse land en spraken ze lovend over het snelle handelen van de Marokkaanse regering en de uitgevaardigde preventiemaatregelen.

Spanje en Frankrijk lijden zwaar onder het coronavirus, met respectievelijk 14.673 en 10.328 doden staan ze te boek als twee van de zwaarst getroffen landen ter wereld.

Veel landen adviseren nog steeds tegen het gebruik van het mondkapje. Ook het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt mensen nog steeds af om op straat een mondkapje te dragen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beweert dat er geen duidelijk bewijs is dat het dragen van een masker door een groot deel van de bevolking een duidelijk voordeel zou hebben. "Er zijn zelfs aanwijzingen van het tegendeel, met name dat het foutief dragen van een masker juist meer risico's met zich meebrengt", aldus de WHO.

Toch raden steeds meer landen hun burgers aan een mondkapje of gezichtsmasker te dragen als bescherming tegen het coronavirus. De Spaanse, Franse, Duitse, Italiaanse en Amerikaanse autoriteiten hebben allen naderhand geadviseerd buitenshuis de neus en mond te bedekken. Met uitzondering van Duitsland zijn het allemaal landen die zwaar getroffen zijn door het coronavirus.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
mondkapje
coronavirues
fransen
spanjaarden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi