Marokko meldt 91 nieuwe besmettingen en 2 doden

marokko
0
8 apr 19:55
In de laatste 24 uur zijn er 91 nieuwe besmettingen bijgekomen en is het aantal besmette personen opgelopen tot 1.275

In totaal heeft het virus nu aan 93 mensen het leven gekost, meldt het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid woensdagavond.

De regio Casablanca-Settat noteert met 384 besmettingen (30%) nog steeds het meest aantal bevestigde infecties. Marrakech-Safi en Rabat-Sale-Kenitra vertegenwoordigen samen nog eens 30% van de gevallen. De zuidelijke regio Dakhla-Oued Ed Dahab registreerde vandaag de eerste twee gevallen van het virus. In alle twaalf Marokkaanse regio's is nu de aanwezigheid van het longvirus COVID-19 bevestigd.

Volgens Mohamed Lyoubi van de afdeling epidemiologie van het ministerie van Volksgezondheid vertoonde de meerderheid van de coronapatiënten (71%) milde symptomen ten tijde van de diagnose. Slechts 14% verkeerde in kritieke toestand. "Zo'n 16% vertoonde geen symptomen", zei Lyoubi tijdens een persconferentie.

De aanwezigheid van asymptomatische gevallen zou burgers ertoe moeten aanzetten de aanbevolen preventiemaatregelen te respecteren, zowel buiten-, als binnenshuis, benadrukte Lyoubi. "We moeten onze handen regelmatig wassen met zeep en buitenshuis altijd een mondkapje dragen", aldus Lyoubi.

Door de toename van het aantal gevallen heeft de regering het gebruik van een mondkapje sinds dinsdag verplicht gesteld. In de openbare ruimte en op de werkplek is het bedekken van de neus en mond verplicht. Overtreders riskeren celstraffen die uiteenlopen van één tot drie maanden en een geldboete tussen de tussen 300 en 1.300DH. 

De prijs van de mondkapje is in opdracht van koning Mohammed VI vastgelegd op maximaal 0,80 DH per stuk. De mondmaskers zijn te koop bij meer dan 70.000 verkooppunten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
mohamed lyoubi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi