Tanger deelt 4 miljoen mondkapjes uit

marokko
0
9 apr '20
De bedoeling is om voor het einde van de maand vier miljoen mondkapjes te produceren en uit te delen.

De autoriteiten van Tanger-Tétouan-Al Hoceima gaan in samenwerking met de Kamer van Koophandel en de vereniging van Marokkaanse textielbedrijven zo'n 4 miljoen mondkapjes produceren en verspreiden onder inwoners van de regio, dat melden de drie partijen in een gezamenlijke verklaring.

De mondkapjes zullen volgens vastgestelde procedures worden vervaardigd en voldoen aan alle geldende kwaliteitsnormen en veiligheidsvoorschriften.

Het dragen van een beschermend mondkapje in de openbare ruimte en op de werkplek is sinds dinsdag verplicht. Het niet dragen van een mondkapje kan resulteren in een gevangenisstraf van één tot drie maanden en een geldboete van tussen de 300 en 1.300 DH.

Om misbruik te voorkomen hebben de autoriteiten de prijs van de mondkapjes voor zes maanden vastgelegd op maximaal 0,80 DH per stuk. Toch heeft niet iedereen de middelen om de mondkapjes aan te schaffen. De beschermende mondmaskers zijn niet overdraagbaar en moeten periodiek worden vervangen. Door het uitgaansverbod en de preventiemaatregelen is bij veel mensen het inkomen weggevallen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
tanger
mondkapje
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi