'150 leden Saoedische koninklijke familie besmet met coronavirus'

buitenland
16
9 apr '20
De neef van koning Salman, Prins Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, ligt volgens de New York Times op de intensive care.

Zes weken nadat het Saoedische koninkrijk het eerste geval van het coronavirus meldde zijn ongeveer 150 leden van de koninklijke familie besmet geraakt met het longvirus, aldus de Amerikaanse krant.

Naarmate de ernst van de virusuitbraak in het koninkrijk escaleert, worden naar verluidt maar liefst 500 bedden voorbereid voor de opvang van leden van de koninklijke familie in enkele van de luxueuze ziekenhuizen van het land.

Deze week begon het koninkrijk een avondklok van 24 uur op te leggen in de hoofdstad, Riyad, en verschillende andere steden, waaronder Jeddah en Mekka. Het heeft al reizen van en naar Riyadh, Mekka en Medina geblokkeerd, het gebed in moskeeën opgeschort en de heiligste plaatsen van de islam voor pelgrims gesloten om infecties te beperken.

Koning Salman beval dinsdag ook de tijdelijke vrijlating van gevangenen die gevangenisstraffen uitzitten in verband met onbetaalde particuliere schulden en beval de opschorting van alle uitspraken in verband met dergelijke zaken. De regering zei echter niet hoeveel gedetineerden zouden worden getroffen.

Saudi-Arabië heeft meer dan 2900 bevestigde gevallen van het virus, waaronder 41 doden.

© MAROKKO.NL 2020
saoedi-arabie
coronavirus
koninklijke familie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi