Spanje: Extreemrechtse Vox doet wetsvoorstel tegen Marokkaanse grenswetgeving

marokko
8
9 apr 15:03
De partij vraagt om een juridische analyse van de situatie en roept op tot maatregelen tegen het Marokkaanse besluit
Na het uitvoerig galspuwen van de Spaanse media is het nu de beurt aan de extreemrechtse politieke partij Vox om wat te zeggen over de recente afbakening van territoriale wateren door de Marokkaanse regering.

Afgevaardigden van de extreemrechtse partij hebben een wetsvoorstel ingediend met het verzoek maatregelen te nemen ter bescherming van de "rechten en belangen van de Spaanse natie en haar territoriale wateren". De tekst vraagt ​​de Spaanse uitvoerende macht om "een juridische analyse van de situatie en mogelijke maatregelen" tegen Marokko uit te voeren, meldt het Spaanse La Informacion.

Vox-voorman Jorge Buxadé verwijt de regering van de Spaanse president Sanchez van laksheid en beschrijft de houding van de regering als een "positie van nietsdoen". Aan de andere kant van de Straat van Gibraltar timmert de Marokkaanse overheid stevig door. "Marokko stopt niet met haar inspanningen en blijft wetten afkondigen", zegt Buxadé.

Een dag na de formalisering van de nieuwe Marokkaanse wet benadrukte de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Arancha Gonzale, dat Spanje en Marokko het erover eens zijn dat de maritieme afbakening nodig zal zijn tegen eventuele overlapping van "grondgebied". Afspraken daarover moeten in "onderlinge overeenstemming en in overeenstemming met het internationaal recht".
© MAROKKO.NL 2020
marokko
spanje
grens
soevereiniteit
wateren
maritiem
vox
jorge buxadé
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi