Ook België ergert zich aan weigering repatriëringsvluchten Marokko

marokko
57
9 apr '20
Onder de gestrande reizigers in Marokko zitten ook veel Belgische onderdanen die door het Marokkaans vliegverbod niet huiswaarts kunnen keren

Volgens de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin zijn Marokko en Burundi de enige landen die weigeren autorisatie te geven voor het terughalen van gestrande onderdanen.

De verklaringen van de Belgische minister werden bevestigd door de ambassade van zijn land in Rabat. De ambassade meldde op Facebook dat Marokko alle landen weigert burgers op te laten halen "ongeacht de historische betrekkingen" en dat er "geen onderscheid wordt gemaakt tussen burgers".

Goffin benadrukte dat zijn ministerie er alles aan doet om toestemming te krijgen van de Marokkaanse autoriteiten om vluchten te sturen. België heeft sinds de uitbraak van het coronavirus zo'n 5.000 burgers weten terug te halen uit vijf continenten.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok deed vandaag een dringende oproep aan Marokko de Nederlandse reizigers die in het land vastzitten te laten gaan. Hij heeft deze week aan de autoriteiten in Rabat gevraagd in elk geval de "schrijnende gevallen" te laten vertrekken.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
belgie
coronavirus
vliegverbod
repatriëring
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi