Britse premier Johnson niet meer op intensive care

buitenland
0
9 apr '20
De Britse premier Boris Johnson heeft de intensive care verlaten. Hij wordt tijdens de volgende fase van zijn herstel nauwlettend in de gaten gehouden, meldt de woordvoerder van Johnson.

De 55-jarige premier testte vorige maand al positief op het coronavirus. Hij ging aanvankelijk in thuisisolatie, maar moest zondag alsnog worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij had hoge koorts, moest hoesten en belandde maandag op de intensive care.

Johnson lijkt inmiddels aan de beterende hand te zijn. Hij is volgens zijn woordvoerder in een "bijzonder goed humeur". Johnson is voor zover bekend de eerste wereldleider met COVID-19, de ziekte die het virus veroorzaakt.

Trump
De Amerikaanse president Donald Trump reageerde opgetogen op het "fantastische nieuws" over zijn Britse collega. "Veel beterschap Boris", schreef Trump op Twitter.

De zieke Johnson wordt momenteel vervangen door zijn minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab. Die waarschuwde eerder op de dag dat het nog te vroeg is om de strenge lockdown-maatregelen te versoepelen die op 23 maart zijn afgekondigd.

Raab
Minister Raab belde donderdag met leiders van oppositiepartijen over de coronacrisis. Aan dat groepsgesprek deden ook medische en wetenschappelijke topadviseurs van de overheid mee.

De regering omschreef het gesprek met Labourleider Kier Starmer en andere oppositiefiguren als constructief. "Alle partijleiders wensten de premier veel beterschap."

© ANP 2020
verenigd koninkrijk
boris johnson
coronavirus
intensive care
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi