Marokko meldt 99 nieuwe besmettingen en 4 doden

marokko
0
9 apr '20
In de laatste 24 uur zijn er 99 nieuwe besmettingen bijgekomen en is het aantal besmette personen opgelopen tot 1.374

In totaal heeft het virus nu aan 97 mensen het leven gekost, meldt het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid donderdagavond.

De regio Casablanca-Settat noteert met 404 besmettingen (29%) nog steeds het meest aantal bevestigde infecties. Marrakech-Safi (258) en Rabat-Sale-Kenitra (209) vertegenwoordigen samen nog eens 34% van de gevallen. De regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima (115) vertoont vandaag ook een gestage toename van het aantal besmettingen.

De gemiddelde leeftijd van COVID-19 patiënten in Marokko is 48 jaar. De gemiddelde incubatietijd is zes dagen, maar kan variëren van één tot vijftien dagen.

Volgens Mohamed Lyoubi van de afdeling epidemiologie van het ministerie van Volksgezondheid vertoonde de meerderheid van de coronapatiënten (71%) milde symptomen ten tijde van de diagnose. Slechts 14% verkeerde in kritieke toestand. "Zo'n 16% vertoonde geen symptomen", zei Lyoubi tijdens een persconferentie.

De aanwezigheid van asymptomatische gevallen zou burgers ertoe moeten aanzetten de aanbevolen preventiemaatregelen te respecteren, zowel buiten-, als binnenshuis, benadrukte Lyoubi. "We moeten onze handen regelmatig wassen met zeep en buitenshuis altijd een mondkapje dragen", aldus Lyoubi.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
mohamed lyoubi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi