Google en Apple gaan overheden helpen in strijd tegen coronavirus

algemeen
0
11 apr 9:06
Google en Apple gaan samenwerken in de strijd tegen het coronavirus. De techbedrijven willen op die manier nationale overheden en gezondheidsinstanties helpen het virus in te dammen.

Het is de bedoeling dat telefoongebruikers straks via hun mobiele toestel gewaarschuwd worden wanneer zij in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Ook wordt duidelijk waar de infectiehaarden zijn. Mensen kunnen zich aansluiten bij het systeem, dat mogelijk een derde van de wereldbevolking kan gaan monitoren. De techgiganten bieden hun hulp aan in twee stappen. Eerst zullen overheden en gezondheidsautoriteiten zelf apps kunnen lanceren die zich richten op het contact tussen mensen. Apple en Google zeggen ervoor te zorgen dat daarbij geen problemen komen kijken, iets wat eerder wel het geval was. Daarna zal het contactonderzoek worden geïmplementeerd in de besturingssystemen van Apple en Google, respectievelijk iOS en Android. De meeste telefoons draaien op die twee systemen.

Telefoongebruikers kunnen zo worden ingelicht als zij bijvoorbeeld in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. De besmette persoon heeft de gezondheidsgegevens dan al ingevuld in een app. Vanuit die app krijgen anderen via hun telefoon te horen of zij bijvoorbeeld in quarantaine moeten, aangezien er contact is geweest met de zieke persoon.

Google en Apple benadrukken dat de privacy van de mensen niet wordt geschonden. Zo is het de bedoeling dat zo weinig mogelijk informatie op servers van de overheid terechtkomt.

© ANP 2020
google
apple
corona-app
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi