Marrakech zet drones in om lockdown te handhaven (video)

marokko
1
12 apr '20
De autoriteiten in Marrakech hebben een aantal drones ingezet in de strijd tegen overtreders van het uitgaansverbod

De drones vliegen op lage hoogte door volkswijken en spelen een vooraf opgenomen boodschap af waarin mensen worden opgeroepen de preventiemaatregelen te respecteren.

In Marokko werd 19 maart de noodtoestand uitgeroepen. Een dag later werd de avondklok ingevoerd waardoor het sindsdien niet toegestaan is om na 18:00 uur de straat op te gaan. In sommige delen van het land geldt een striktere avondklok.

 

De regering heeft kort na het uitroepen van de noodtoestand een wetsvoorstel goedgekeurd die het mogelijk maakt mensen te vervolgen bij overtreding van de lockdown. Sinds de inwerkingtreding van de nieuwe wet zijn in Marokko al bijna 25.000 mensen gearresteerd voor het schenden van het uitgaansverbod. Ongeveer 10% van de overtredingen deed zich voor in de okerkleurige stad.

Het is niet voor het eerst dat Marokkaanse autoriteiten drones inzetten bij het handhaven van de wet. In het noorden van Marokko worden de onbemande vliegtuigen ingezet om illegale cannabisteelt in kaart te brengen en de verkeerspolitie wil met behulp van drones snelheidsduivels slimmer af zijn.

In buurland Tunesië wordt robocop ingezet om burgers op te roepen de preventiemaatregelen te respecteren en thuis te blijven.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
marrakech
coronavirus
lockdown
drones
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi