Dodental door corona in VK loopt op tot 11.329

buitenland
4
13 apr '20
In het Verenigd Koninkrijk is het dodental door besmetting met het coronavirus met 717 gestegen tot 11.329.

Het aantal Britten dat de gevreesde infectieziekte heeft opgelopen nam met ruim 4300 toe, bijna duizend minder dan de twee voorgaande dagen. Het totaal aantal geregistreerde patiënten kwam daarmee op meer dan 88.500.

Sterfgevallen door corona in het ziekenhuis worden dagelijks gemeld door het ministerie van Volksgezondheid. Mensen die thuis of in een verzorgingsinrichting overlijden worden wekelijks gerapporteerd door het Nationaal Bureau voor de Statistiek.

Exitstrategie
De Britse regering krijgt steeds meer vragen om duidelijkheid te verschaffen over de exitstrategie ten aanzien van de lockdown. De heroverweging wordt waarschijnlijk donderdag gemaakt. Deskundigen verwachten dat de corona-uitbraak deze week zijn piek bereikt in Groot-Brittannië.

Minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab zei niet te verwachten dat er op korte termijn iets verandert in de lockdown De maatregelen blijven van kracht totdat vaststaat dat ze met een gerust hart kunnen worden versoepeld. Raab vervangt premier Boris Johnson totdat deze is hersteld van zijn coronabesmetting.

© ANP 2020
verenigd koninkrijk
coronavirus
dode
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?