Moordenaar vrijgelaten na koninklijk pardon, dochter slachtoffer aan het woord (video)

marokko
1
14 apr '20
De jonge vrouw hekelt het koninklijk pardon ten gunste van de moordenaar van haar moeder en doet een oproep aan het Ministerie van Justitie

De man kreeg in 2014 een celstraf opgelegd van 15 jaar voor de moord op zijn schoonzus. De 60-jarige man kwam echter na ruim vijf jaar vrij nadat de Marokkaanse koning hem gratie verleende.

In een ontroerende boodschap vraagt ​​de jonge vrouw uit Settat om onderzoek naar de vrijlating van de moordenaar van haar moeder. De vrouw zegt de moordenaar van haar moeder niet meer tegen het lijf te willen lopen op straat. De man was getrouwd met haar tante.

Koning Mohammed VI verleende onlangs gratie aan 5.654 gevangen. Het uitzonderlijk pardon was onderdeel van preventiemaatregelen die als doel hadden om gedetineerden in heel Marokko te beschermen tegen het coronavirus.

Volgens het Ministerie van Justitie zijn de begunstigden van het pardon gevangenen die zijn geselecteerd op basis van strikte objectieve criteria. Bij de selectiecriteria is rekening gehouden met de leeftijd, de gezondheidstoestand van de gedetineerde en de duur van hun detentie. Ook goed gedrag en discipline werden volgens het ministerie meegenomen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
pardon
gratie
mohammed vi
gevangenen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi