Mohammed VI doet voorstel tot gezamenlijke Afrikaanse aanpak coronavirus

marokko
2
14 apr '20
De koning besprak maandag het beheer en de maatregelen tegen het coronavirus met de presidenten van Ivoorkust en Senegal.

In telefoongesprekken met de Ivoriaanse president Alassane Dramane Ouattara en de Senegalese president Macky Sall besprak de Marokkaanse koning de alarmerende ontwikkelingen rondom de virusuitbraak op het Afrikaanse continent en de mogelijke sociaal-economische gevolgen voor Afrikaanse landen.

Mohammed VI stelde een initiatief voor om Afrikaanse landen te begeleiden in de verschillende fasen van het beheer van de pandemie. "Dit is een pragmatisch en actiegericht initiatief met als doel het delen van ervaringen om de impact van de pandemie op de volksgezondheid en de economie aan te pakken", luidt een verklaring van het kabinet.

Het coronavirus is inmiddels opgedoken in 52 van de 54 landen op het Afrikaanse continent, meldde het Afrikaanse centrum voor ziektebestrijding (ACDC) maandag. Afrika telt ruim 14.000 bevestigde besmettingen.

De Marokkaanse koning pleit al langer voor meer samenwerking tussen de Afrikaanse staten. De zogenaamde Zuid-Zuid-samenwerking vormt een belangrijke pijler van het buitenlands beleid. De Zuid-Zuid-samenwerking is een term die doorgaans door academici en beleidsmakers wordt gebruikt om de uitwisseling van middelen, technologie en kennis tussen ontwikkelingslanden, ook wel bekend als landen van het mondiale zuiden, te beschrijven.

Sinds zijn toetreding tot de troon in juli 1999 heeft de Marokkaanse vorst meer dan 50 bezoeken gebracht aan Afrikaanse landen, resulterend in meer dan 1.000 overeenkomsten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
mohammed vi
afrika
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi