Gestolen politiewapen rellen Anderlecht nog steeds spoorloos (video)

buitenland
2
15 apr '20
De politie in de Brusselse gemeente Anderlecht denkt te weten wie de man is die zaterdag bij rellen een dienstwapen van een politieagent ontvreemde.

De politie laat weten dat de woning van de vermoedelijke dader is doorzocht. "Zowel de verdachte als het wapen zijn nog spoorloos", klinkt het. De diefstal vond zaterdagmiddag plaats toen enkele tientallen jongeren zich bij metrostation Clémenceau verzamelden. De jongeren wilden vergelding voor de dood van een buurtgenoot. De 19-jarige Adil overleed vrijdagavond toen hij tijdens een vluchtpoging werd geschept door een politievoertuig.

Relschoppers belaagden een politievoertuig waarbij één man een dienstwapen uit het handschoenenkastje van de politieauto ontvreemde. De wapendief heeft naar verluidt enkele schoten afgelost. Sindsdien wordt er met man en macht gezocht naar de dader en het verdwenen wapen.

Maandagavond doorzochten agenten de woning van de 18-jarige M.K. in Molenbeek maar de verdachte was niet aanwezig en het gezochte wapen werd niet gevonden. Een tweede huiszoeking op dinsdag leverde eveneens niets op.

Het Brusselse parket laat weten dat ondertussen een onderzoeksrechter is aangesteld om de dood van Adil te onderzoeken. Alexis Deswaef, de advocaat van de familie had daarop aangedrongen. Het parket verduidelijkt dat de aanstelling op initiatief van het parket gebeurde, en dat dit gebruikelijk is bij een dergelijk incident. "Het blijft voor ons een verkeersongeval. Er zijn geen nieuwe elementen opgedoken die daar verandering in brengen.", aldus het parket.

© MAROKKO.NL 2020
belgie
brussel
anderlecht
rellen
adil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?