Coronamaatregelen Marokko: 80% minder verkeersdoden en 20% minder criminaliteit

marokko
2
16 apr 18:55
Het aantal verkeersongevallen is tussen 20 maart en 12 april afgenomen met bijna 80% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Het uitroepen van de noodtoestand en het invoeren van de preventiemaatregelen tegen het coronavirus heeft ook een positief effect gehad op de criminaliteitscijfers, meldt de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring. 

Over de gehele linie is het aantal misdrijven met zo'n 20% gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Zo werden er 67% minder moorden geregistreerd, is het aantal gewelddadige overvallen gedaald met 52%, het aantal pogingen tot doodslag met 175% en het aantal roofmoorden daalde zelfs met 250%. 

Ondanks de daling van 23% in het aantal fraudegevallen is het aantal arrestaties voor andere financiële delicten, gerelateerd aan de coronacrisis, gestegen. Er werden meer mensen opgepakt die misbruik maken van de noodtoestand door zelfverrijking ten koste van anderen. Zo werden er meer arrestaties verricht voor frauduleuze fondsenwervingen, het ongeoorloofd hamsteren van essentiële producten zoals mondkapjes en gasflessen en het fabriceren en verkopen van neppe ontsmettingsmiddelen en onveilige mondkapjes.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronamaatregelen
coronavirus
dgsn
arrestaties
miosdaad
criminaliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi