Premier Rutte roept moslims op iftar thuis te nuttigen

algemeen
5
17 apr '20
Moslims moeten het verbreken van het vasten tijdens de vastenmaand Ramadan thuis doen. Die oproep deed premier Mark Rutte.

De islamitische vastenmaand begint volgende week. De iftar wordt vaak met veel mensen genuttigd, maar vanwege het coronavirus is dat niet wenselijk.

"Ik vraag alle moslims in Nederland om ook dit moment van de dag thuis met het gezin door te brengen. Het is echt van groot belang. Hoe moeilijk het ook is, houd je ook tijdens de ramadan aan de voorschriften."

Veel moskeeën en maatschappelijke organisaties van moslims zijn volgens de premier al druk bezig om mensen hierop te wijzen. "Dat waardeer ik zeer."

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland (RVM) laat weten de oproep van Rutte zeker te ondersteunen. De raad verzoekt alle bezoekers van de aangesloten moskeeën zo veel mogelijk thuis te blijven tijdens de ramadan. Ook zal de RVM elke avond een rondje lopen door de verschillende woonwijken in Amsterdam en met name jongeren, maar ook andere inwoners, vriendelijk vragen om het verzoek te respecteren.

© ANP 2020
mark rutte
moskee
coronavirus
ramadan 2020
iftar
moslims
rvm
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi