'Zonder vaccin ook in 2021 geen Olympische Spelen'

sport
1
18 apr 10:18
Als er binnen een jaar nog geen vaccin tegen het coronavirus bestaat, is de kans bijzonder klein dat de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio in 2021 kunnen doorgaan.
Dat zei Devi Sridhar, professor wereldgezondheid aan de universiteit van Edinburgh, vrijdag tegen de BBC. "Het is heel onrealistisch te denken dat de Spelen over een jaar zullen doorgaan, tenzij er dan een doeltreffende behandeling is. Dat verandert alles", verklaarde Sridhar. "Volgens wat we van wetenschappers horen, is het best mogelijk dat er dan een vaccin zal zijn. Zelf had ik gedacht dat de ontwikkeling daarvan een jaar tot anderhalf jaar zou duren, maar het zou dus mogelijk sneller kunnen. Als we binnen het jaar een vaccin hebben, zijn de Spelen realistisch, maar alleen dan."

Het besluit om de Spelen uit te stellen was volgens haar het enige juiste. "Het geeft onze wetenschappers een jaar de tijd. Op lange termijn zal alleen de wetenschap ons uit deze situatie kunnen helpen."

Het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatoren besloten eind vorige maand de Spelen van 2020 met een jaar uit te stellen. Ze staan nu voor 23 juli tot 8 augustus 2021 op het programma.
© ANP 2020
vaccin
olympische spele
ioc
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi