Dodental door coronavirus stijgt met 142 naar 3601

algemeen
0
18 apr '20
Het coronavirus heeft tot nu toe aan zeker 3601 mensen het leven gekost in Nederland.

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn 142 nieuwe meldingen binnengekomen over sterfgevallen van de diverse GGD'en. Onder de gemelde overledenen is ook een jonge patiënt in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar. Het betreft volgens het RIVM een meerderjarig persoon met "onderliggend lijden".

De cijfers geven niet het werkelijke aantal overledenen weer, omdat de registratie diverse beperkingen kent. Wanneer iemand overlijdt aan het coronavirus, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. Mensen die aan Covid-19 overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Nieuwe ziekenhuisopnames
Het RIVM meldt zaterdag verder 129 nieuwe ziekenhuisopnames. Daarmee wordt de dalende lijn voortgezet. Ook het aantal gemelde patiënten dat overlijdt neemt af, constateert het RIVM. Dat gaat echter minder snel dan de ziekenhuisopnames. "Dit komt waarschijnlijk doordat de tijd tussen besmetting en overlijden langer is dan de tijd tussen besmetting en ziekenhuisopname."

Het totaalaantal positief geteste personen op het coronavirus staat nu op 31.589, een stijging van 1140 ten opzichte van vrijdag.

© ANP 2020
nederland
rivm
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi