Burgemeester New York: heropening stad kan weken, maanden duren

buitenland
0
20 apr '20
Het kan nog weken of zelfs maanden duren voordat de metropool New York weer opengaat, zei burgemeester Bill de Blasio maandag.

Dat komt volgens hem door een groot gebrek aan coronatests, zelfs nu overheden elders de beperkingen op het dagelijkse leven al beginnen terug te draaien. De Blasio, wiens stad het epicentrum is van de coronacrisis in de Verenigde Staten, zei dat New York honderdduizenden tests per dag zou moeten uitvoeren en dat de ziekenhuisopnames verder moeten dalen voordat de economie wordt heropend.

"Vooral de federale regering moet het bericht krijgen dat dit ding nog niet voorbij is, en als je doet alsof het voorbij is, zal het alleen maar als een boemerang terugkomen en het erger maken."

Grootste aantal
De Verenigde Staten hebben verreweg het grootste aantal bevestigde gevallen van het coronavirus, met meer dan 750.000 besmettingen en meer dan 40.500 doden, waarvan bijna de helft in de staat New York, volgens een telling van persbureau Reuters.

Volgens de richtlijnen van president Donald Trump voor het heropenen van de economie, moet het aantal coronogevallen veertien opeenvolgende dagen dalen alvorens een staat de beperkingen geleidelijk kan opheffen.

Toch leek de Republikeinse president demonstranten die staten eerder willen heropenen, aan te moedigen met een reeks Twitter-berichten. Ze werden daarin opgeroepen Michigan, Minnesota en Virginia te "BEVRIJDEN", allemaal staten met Democratische gouverneurs. Ook New York wordt door een Democraat geleid.

© ANP 2020
verenigde staten
new york
bill de blasio
donald trump
coronavirus
heropening
coronaversoepeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi