Maroc Telecom doneert ​​€150 miljoen aan coronafonds

marokko
0
20 apr '20
Telecommunicatiebedrijf Maroc Telecom heeft een bedrag van €150 miljoen toegewezen aan het Marokkaanse coronafonds

Dat meldt het telecombedrijf maandag in een verklaring. Het coronafonds is bedoeld om de medische infrastructuur in het land te verbeteren en om de nationale economie te ondersteunen te midden van de uitbraak van het coronavirus.

De Marokkaanse telecommarktleider had indirect al €120 miljoen bijgedragen aan het fonds omdat telecomwaakhond (ANRT) éénderde van een aan Maroc Telecom opgelegde boete (€350 miljoen) had gedoneerd aan het COVID-19-fonds.

Koning Mohammed VI gaf 15 maart opdracht tot de oprichting van het noodfonds van €100 miljoen en doneerde zelf €200 miljoen vanuit zijn bedrijf Al Mada. Nog geen 10 dagen later stond de stand op meer dan €2,5 miljard, mede door de oproep van de koning aan het Marokkaanse bedrijfsleven om zijn voorbeeld te volgen.

Meerdere openbare en particuliere bedrijven, nationale instellingen en filantropen hebben daarop bijdragen aan het fonds geleverd. Ook regeringsleden en ambtenaren leveren een bijdrage aan het fonds door een deel van het salaris af te staan. Bij een recente SMS-actie hebben burgers nog eens €600.000,- aan het fonds bijgedragen. Inmiddels is de opbrengst van het coronafonds opgelopen tot meer dan €3,5 miljard.

Vanuit het coronafonds wordt onder meer de looncompensatie betaald die via het socialezekerheidsfonds CNSS en ziekenfonds RAMED wordt verstrekt aan mensen die financieel getroffen zijn door de coronacrisis. Ook de verplichte mondkapjes worden deels gesubsidieerd vanuit het noodfonds.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
maroc telecom
coronavirus
coronafonds
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?