Aantal coronabesmettingen Marokko toegenomen met 163

marokko
2
21 apr '20
In de laatste 24 uur zijn er 163 nieuwe besmettingen bijgekomen en is het aantal besmette personen opgelopen tot 3.209

In de laatste 24 uur zijn nog eens twee mensen aan het virus overleden, meldt het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid dinsdagavond. Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 145.

De regio Casablanca-Settat noteert met 855 besmettingen nog steeds het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Marrakech-Safi (739), Fez-Meknes (480), Tanger-Tetouan-Al Hoceima (426), Rabat-Sale-Kenitra (281).

Mohamed Lyoubi van de afdeling epidemiologie van het Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt dat de cijfers een vertekend beeld kunnen geven met betrekking tot de geografische vertegenwoordiging van COVID-19 infecties in Marokko omdat bij de bepaling van het aantal besmettingen wordt gekeken naar de woonplaats van een patiënt en niet naar de plek van besmetting.

De regio Marrakech-Safi en Tanger-Tetouan-Al Hoceima maakten de afgelopen dagen grote sprongen in het aantal nieuwe besmettingen. De vele fabrieken in de regio's blijken boosdoener. In de regio Tanger zijn tien fabrieken gesloten wegens het niet naleven van preventiemaatregelen.

Volgens de zorgminister is de besmettingsgraad in Marokko gedaald van 3 naar 1. "Maar we zijn er nog niet, we moeten waakzaam blijven gezien het opduiken van uitbraken in fabrieken", zei de minister verwijzend naar de nieuwe besmettingshaarden in Marokkaanse fabrieken.

Het sterftecijfer onder coronapatiënten in Marokko is gedaald van 6,2% naar 4,7%. "Met minder dan 5% is het sterftecijfer in Marokko laag in vergelijking met de rest van de wereld", zei de minister maar waarschuwde vervolgens wel dat het virus nog steeds erg nieuw is en dat we er nog te weinig over weten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
mohammed lyoubi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?