Aantal coronabesmettingen Marokko toegenomen met 237

marokko
2
22 apr '20
In de laatste 24 uur zijn er 237 nieuwe besmettingen bijgekomen en is het aantal besmette personen opgelopen tot 3.446

In de laatste 24 uur zijn nog eens vier mensen aan het virus overleden, meldt het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid woensdagavond. Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot 149.

De regio Casablanca-Settat noteert met 917 besmettingen nog steeds het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Marrakech-Safi (742), Fez-Meknes (490), Tanger-Tetouan-Al Hoceima (461), Rabat-Sale-Kenitra (282).

Mohamed Lyoubi van de afdeling epidemiologie van het Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt dat de cijfers een vertekend beeld kunnen geven met betrekking tot de geografische vertegenwoordiging van COVID-19 infecties in Marokko omdat bij de bepaling van het aantal besmettingen wordt gekeken naar de woonplaats van een patiënt en niet naar de plek van besmetting.

De regio Marrakech-Safi en Tanger-Tetouan-Al Hoceima maakten de afgelopen dagen grote sprongen in het aantal nieuwe besmettingen. De vele fabrieken in de regio's blijken boosdoener. In de regio Tanger zijn tien fabrieken gesloten wegens het niet naleven van preventiemaatregelen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
mohammed lyoubi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi