DGSN lanceert app om automobilisten te volgen tijdens lockdown (video)

marokko
0
23 apr '20
De app is bedoeld om preventiemaatregelen zoals het uitgaansverbod te handhaven

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft een mobiele applicatie in gebruik genomen waarmee agenten een overzicht van controleposten kunnen opvragen waar automobilisten doorheen zijn gereden.

Het project is als proef gestart in Rabat, Salé en Témara en zal op korte termijn worden uitgebreid naar de rest van het land.

De app maakt het mogelijk om de route van automobilisten te volgen om te controleren of het uitgaansverbod wordt nageleefd. Overtreders worden op de hoogte gebracht van de overtreding en voorlopig nog niet bestraft totdat de testfase is afgerond en het project landelijk is uitgerold.

Volgens DGSN worden de gegeven niet opgeslagen op de mobiele apparaten van de agenten. "Gegeven worden opgeslagen op een beveiligde server en zijn niet beschikbaar voor het publiek.", meldt DGSN in een verklaring.  

Sinds het ingaan van de avondklok op 20 maart is het enkel toegestaan de openbare ruimte te betreden als daar een geldige reden voor is. Mensen die toch de deur uit gaan dienen een 'verplaatsingsvergunning' bij zich te hebben. Inmiddels is het aantal arrestaties voor het schenden van de preventiemaatregelen opgelopen tot meer dan 50.000.

Eind april wordt naar verwachting een andere app in gebruik genomen. De corona-app moet het doen van contactonderzoek bij besmette personen vergemakkelijken.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
corona-app
dgsn
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi