NAVO roept Afghanen op kans op vrede te grijpen

buitenland
0
24 apr 15:52
De strijdende partijen in Afghanistan moeten hun vijandigheden staken en de "historische" kans op vrede grijpen, vindt de NAVO.

In een verklaring roepen de dertig lidstaten de Taliban op het geweld te verminderen en naar de onderhandelingstafel te komen, zoals eerder met de VS is overeengekomen. De Taliban hebben een oproep van de regering tot een wapenstilstand gedurende de ramadan naast zich neergelegd. "Het huidige niveau van geweld veroorzaakt door de Taliban is onaanvaardbaar", aldus de westerse alliantie, die Afghaanse veiligheidstroepen traint.

De politieke leiders en hun aanhangers in Afghanistan moeten hun meningsverschillen oplossen en samen een regering vormen, staat in de verklaring. Als gebaar van goede wil moedigt de NAVO beide kanten aan de vrijlating van gevangenen te versnellen en de roep om een onmiddellijk staakt-het-vuren te omarmen.

Het vooruitzicht om te gaan onderhandelen over een vredesakkoord biedt kansen om het al decennia durende conflict te beëindigen, aldus het bondgenootschap.

© ANP 2020
taliban
afghanistan
vrede
navo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi