Avondklok Marokko tijdens Ramadan verschoven naar 19.00 uur

marokko
0
24 apr 15:41
De avondklok wordt gedurende de ramadan een uur verschoven, meldt het Marokkaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken.
De Ramadan begint in Marokko op zaterdag 25 april. Met ingang van zaterdag wordt de avondklok een uur verschoven en gaat deze om 19:00 uur in. Het is dan tussen 19.00 uur en 5.00 uur niet toegestaan de straat op te gaan, met uitzondering van mensen met vitale beroepen met een verplaatsingsvergunning. De huidige avondklok geldt van 18:00 uur tot 6:00 uur.

Het ministerie benadrukt dat alle preventiemaatregelen van kracht blijven en dat lokale autoriteiten en veiligheidsdiensten zullen toezien op de "strikte naleving" van de controlemaatregelen.

De vastenmaand is een maand van bezinning waarin veel moslims bijeenkomen om gezamenlijk het vasten te verbreken. Moskeeën in het gehele land stromen vol voor het verrichten van de Taraweeh-gebeden. Ook wandelpromenades en horeca beleven doorgaans drukke tijden na zonsondergang. Door de lockdown zijn echter alle moskeeën gesloten en alle andere samenkomsten verboden. 

Sinds het uitroepen van de noodtoestand zijn meer dan 50.00 mensen gearresteerd wegens het niet naleven van de preventiemaatregelen.
© MAROKKO.NL 2020
marokko
ramadan 2020
avondklok
coronavirus
coronamaatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi