Turkije hekelt annexatiedrang noodregering Israël

buitenland
2
24 apr 17:20
De annexatieplannen van Israël ondermijnen het internationale recht en schaden het "geweten van de mensheid", zegt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken
De plannen van Israël om de Westelijke Jordaanoever te annexeren toont een "uiterst gevaarlijke denkwijze die erop gericht is bezette Palestijnse landen af ​​te persen", zei woordvoerder van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken Hami Aksoy vrijdag.

Na de vorming van een noodregering maandag beloofden de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en oppositieleider Benny Gantz om vanaf 1 juli door te gaan met de annexatie van de Westelijke Jordaanoever. Palestijnse functionarissen hebben gedreigd de bilaterale overeenkomsten met Israël op te zeggen als het doorgaat met annexatie.

Aksoy drong er ook bij de internationale gemeenschap op aan om op te staan ​​tegen de unilaterale onwettige initiatieven van Israël en het idee van een tweestatenoplossing te omarmen, gebaseerd op de grenzen van 1967. De woordvoerder onderstreepte opnieuw de steun van Turkije voor de Palestijnen en voegde eraan toe dat vrede om het Midden-Oosten niet tot stand komt zonder eerst een eind te maken aan het bezettings- en annexatiedrang van Israël.

Ongeveer 650.000 Israëlische joden wonen momenteel in meer dan 100 nederzettingen die sinds 1967 zijn gebouwd. Het internationaal recht beschouwt zowel de Westelijke Jordaanoever als Oost-Jeruzalem als bezette gebieden en beschouwt alle joodse nederzettingen als illegaal.
© MAROKKO.NL 2020
palestina
westelijke jordaanoever
turkije
israel
annexatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi