Gewonden door massale vechtpartij in Belgisch azc

buitenland
0
25 apr '20
In een opvangcentrum voor asielzoekers in de Belgische stad Moeskroen zijn vrijdag zeker twee mensen gewond geraakt door een massale vechtpartij.

Bewoners gingen elkaar te lijf met stokken en deelden klappen uit. Dat melden de Franstalige media Sudpresse en L'Avenir. Vier mensen zijn gearresteerd. Verschillende bewoners van het opvangcentrum Le Refuge kregen het om nog onduidelijke reden met elkaar aan de stok. De situatie dreigde uit de hand te lopen omdat steeds meer bewoners bij de ruzie betrokken raakten. De politie moest er aan te pas komen om de vechtpartij te beëindigen en arresteerde vier mensen. Een politiewoordvoerder zei dat de ruzie tijdens het eten "tussen gemeenschappen" uitbrak. Er kwamen ook verschillende ziekenwagens ter plaatse.

Er wordt door de Belgische media melding gemaakt van verschillende gewonden. De rust zou rond 23.00 uur zijn weergekeerd.

Fedasil, het Belgische agentschap voor de opvang van asielzoekers, heeft aangegeven pas vanaf maandag in te gaan op het incident.

© ANP 2020
belgië
politie
moeskroen
asielzoekers
vechtpartij
azc
vluchtelingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi