Nederlands dodental coronavirus loopt op met 120

algemeen
9
25 apr '20
Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 4409. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 120 sterfgevallen doorgekregen.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 100 naar 10. 381. De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 37.190. Dat zijn er 655 meer dan op vrijdag.

Het werkelijke aantal patiënten ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Momenteel worden voornamelijk mensen met risico op een ernstig ziektebeloop en zorgmedewerkers op Covid-19 getest. Van alle gemelde patiënten is de helft 60 jaar of ouder. De helft van de opgenomen patiënten is 69 jaar of ouder, bij de overleden patiënten was de helft 82 jaar of ouder.

Volgens het RIVM passen de cijfers van de afgelopen dagen "bij het beeld dat de maatregelen werken". Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn, aldus het RIVM. Datzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

© ANP 2020
nederland
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?