Besmettingshaard in gevangenis Ouarzazate; aantal tests uitgebreid

marokko
0
25 apr 18:09
Het overkoepelend orgaan voor gevangenisbeheer en reïntegratie in Marokko (DGAPR) is begonnen met het testen van alle gedetineerden in alle Marokkaanse gevangenissen.

Het besluit tot de grootschalige tests komt nadat in de gevangenis in Ouarzazate het coronavirus is uitgebroken. DGAPR heeft inmiddels tests uitgevoerd bij 1736 mensen, waaronder 961 gevangenen, 711 ambtenaren en 64 werknemers. De gevangenis in Ouarzazate is met 270 infecties het hards getroffen. In de lokale gevangenis van Sale werden twee medewerkers positief getest. In gevangenissen in Oujda en Tetouan tellen ook elk één besmetting. De twee patiënten ondergingen vervolgens een tweede test die negatief bleek.

Gezondheidsautoriteiten in het land eisen dat coronapatiënten tweemaal negatief testen op het coronavirus voordat ze als volledig hersteld kunnen worden beschouwd. De twee gedetineerden van de gevangenissen in Oujda en Tetouan wachten op het resultaat van de derde test, meldt DGAPR.

Als preventiemaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft DGAPR de faciliteiten uitgerust met mobiele medische eenheden om de behandeling van geïnfecteerde gevangenen in een geïsoleerde omgeving uit te kunnen voeren. Ook is het dragen van speciale kleding verplicht voor medewerkers en voor iedereen die met gevangenen communiceert.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
gevangenis
dgapr
ouarzazate
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi