Israël: duizenden komen bijeen in protest tegen Netanyahu

buitenland
0
26 apr '20
Duizenden kwamen zaterdag op het Rabin-plein in Tel Aviv bijeen om te protesteren tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

De actievoerders willen dat de regering zich gaat concentreren op het beheer van de uitbraak van het coronavirus, meldt de krant Yedioth Ahronoth. Demonstranten hielden zich volgens de krant tijdens het protest aan de sociale afstandsregels.

De Israëlische premier Netanyahu en zijn rivaal Gantz hadden het de afgelopen tijd druk met verkiezingen en het vormen van een regering. De twee politici zijn het onlangs eens geworden over de vorming van een nationale noodregering. Volgens Israëlische media zullen de twee functionarissen beurtelings het premierschap op zich nemen. Netanyahu zou eerst aan de beurt zijn, na anderhalf jaar lost Gantz hem af. Weer anderhalf jaar later zouden er dan nieuwe verkiezingen moeten komen.

De partijen hebben naar eigen zeggen een akkoord gesloten om de coronacrisis te beteugelen. Het aantal COVID-19 besmettingen in Israël is de 15.000 gepasseerd en het dodental nadert de 200.

© MAROKKO.NL 2020
palestina
israel
anexatie
benny gantz
coalitie
benjamin netanyahu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi