Besmettingen coronavirus Marokko toegenomen met 55

marokko
37
27 apr '20
In het laatste etmaal zijn 55 nieuwe infecties met het coronavirus bevestigd en is het aantal besmette personen opgelopen tot 4.120

In de laatste 24 uur is één persoon aan het virus overleden, meldt het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid maandagavond. Het aantal doden is daarmee opgelopen tot 162. In de laatste 24 uur zijn 102 mensen hersteld van het coronavirus. Het hoogste aantal sinds de uitbraak van het coronavirus in het land. Marokko registreert voor het eerst meer genezingen dan nieuwe besmettingen op één dag.

De regio Casablanca-Settat noteert met 1.075 gevallen het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Marrakech-Safi (843), Tanger-Tetouan-Al Hoceima (544), Fez-Meknes (520), Daraa-tafilalet (494) en Rabat-Sale-Kenitra (306).

Mohamed Lyoubi van de afdeling epidemiologie van het Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt dat de cijfers een vertekend beeld kunnen geven met betrekking tot de geografische vertegenwoordiging van COVID-19 infecties in Marokko omdat bij de bepaling van het aantal besmettingen wordt gekeken naar de woonplaats van een patiënt en niet naar de plek van besmetting.

Regeringsleider Saad Eddine El Othmani zei dat Marokko tot nu toe ongeveer 400 preventiemaatregelen heeft ingevoerd als onderdeel van de campagne om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Prognoses van de Technische Universiteit in Singapore tonen aan dat Marokko op 24 april al de piek in het aantal coronabesmettingen heeft bereikt. De universiteit voorspelt dat het land tegen 31 mei 97% van zijn totale nieuwe coronavirusgevallen zal hebben geregistreerd.

De gegevens laten zien dat het Noord-Afrikaanse land tegen 20 juni 99% van het totaal aantal besmettingen zal bereiken en dat een maand later (20 juli) het coronavirus volledig zal zijn verdwenen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
mohammed lyoubi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?