Officieel dodental coronavirus stijgt met 48 naar 4566

algemeen
12
28 apr '20
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 48 nieuwe meldingen binnengekregen over sterfgevallen die zijn veroorzaakt door het coronavirus.

Daarmee is het officiële Nederlandse dodental opgelopen tot 4566. Het RIVM telt in deze cijfers alleen de mensen mee die voor hun overlijden positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Zo overlijden in verpleeghuizen veel ouderen voor wie een ziekenhuisopname geen zin meer heeft.

Dat het aantal overledenen relatief laag is, kan te maken hebben met Koningsdag. In weekenden worden steevast minder sterfgevallen gemeld dan doordeweeks. Veel mensen hadden maandag een extra vrije dag, ook al waren de festiviteiten ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander geannuleerd.

Registratie
Het aantal ziekenhuisopnames is met 88 toegenomen. Ook hier kan de registratie een of meerdere dagen achterliggen. In totaal zijn sinds de uitbraak van het virus al 10.609 mensen opgenomen geweest in Nederlandse ziekenhuizen.

In Groningen en Drenthe werd de afgelopen 24 uur geen enkele nieuwe besmetting gemeld. In Noord-Holland werden de meeste mensen positief getest: 34. Noord-Brabant volgt met 33 bevestigde nieuwe gevallen.

Het virus treft zoals bekend vooral ouderen. Slechts 3,2 procent van alle overledenen die het RIVM heeft geregistreerd, was jonger dan 60 jaar.

© ANP 2020
nederland
coronavirus
rivm
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi