Egypte verlengt noodtoestand met 3 maanden

buitenland
2
28 apr '20
Egyptische president Abdel-Fattah al-Sisi zegt dat het land te maken heeft met gevaarlijke gezondheidsomstandigheden

Al-Sisi heeft dinsdag de noodtoestand met drie maanden verlengd, meldt het staatspersbureau van het land. In een presidentieel decreet rechtvaardigde al-Sisi de verlenging van de preventiemaatregel en zei dat het land te maken heeft met "gevaarlijke" omstandigheden op het gebied van gezondheid en veiligheid.

Door de noodtoestand kunnen de autoriteiten uitzonderlijke maatregelen nemen, waaronder het doorverwijzen van terreurverdachten naar de staatsveiligheidsrechter, het opleggen van een uitgaansverbod en het censureren van kranten. 

Het Egyptische ministerie van Volksgezondheid bevestigde maandag nog eens 20 dodelijke slachtoffers van het longvirus COVID-19. Het nationale dodental is daarmee opgelopen tot 337. Het aantal besmettingsgevallen bedraagt ​​4.782.

Egypte heeft ter gelegenheid van de ramadan de coronamaatregelen versoepeld. Winkelcentra en detaillisten mogen gedurende de vastenmaand dagelijks tot 17.00 uur open blijven. De avondklok begint nu om 21.00 uur (voorheen 20.00 uur) en eindigt om 6.00 uur.

Onderwijsinstellingen, gebedshuizen en toeristische trekpleisters blijven vooralsnog gesloten.

© MAROKKO.NL 2020
egypte
coronavirus
coronamaatregelen
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi