Nog ongeveer 2700 gestrande Nederlanders in Marokko

marokko
4
29 apr '20
In totaal zijn er nog ongeveer 7000 gestrande Nederlandse reizigers in het buitenland. Behalve Marokko gaat het in andere landen vooral om kleine groepjes die vastzitten op afgelegen locaties.

"Het wordt steeds meer maatwerk" zegt minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) tijdens een werkbezoek bij de ANWB, waar hij sprak met werknemers van de alarmcentrale. Hij verwacht ook steeds vaker samen met andere EU-landen reizigers te zullen ophalen in het buitenland.

Buitenlandse Zaken opende eind maart een speciale website waar reizigers zich konden melden die niet de mogelijkheden hadden om terug te keren. Er meldden zich 25.000 mensen van wie er nu nog zo'n 7000 over zijn.

Gemengde groep
Die overgebleven reizigers vormen volgens Blok "een heel gemengde groep". Daar zitten reizigers bij die naar huis willen, maar ook mensen waar Buitenlandse Zaken geen contact meer mee krijgt en mogelijk al terug zijn. Sommigen willen ook niet terug.

In Marokko zitten nog ruim 2.700 Nederlanders vast. Het feit dat 300 Nederlanders dit weekend het Noord-Afrikaanse land mochten verlaten, stemt Blok "hoopvol". Het ging om mensen die waren aangemerkt als urgente gevallen, bijvoorbeeld omdat ze medische behandeling nodig hadden.

© ANP 2020
nederland
stef blok
marokko
vliegverbod
coronavirus
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi