Toezichthouder maakt haast met goedkeuring coronamedicijn Gilead

buitenland
1
30 apr '20
De Amerikaanse toezichthouder Food & Drug Administration (FDA) maakt haast met goedkeuring van een experimenteel coronamedicijn van Gilead Sciences. Dat zei commissaris Stephen Hahn van de FDA.

Het middel remdesivir helpt coronapatiënten sneller herstellen dan normale zorg, lieten onlangs de eerste resultaten van een Amerikaans onderzoek zien. Volgens Hahn zit het werk er voor de FDA vooral in om alle resultaten uit de studie goed te doorgronden. "Wij willen alle gegevens zien om zeker te zijn dat remdesivir aan de juiste patiënten zal worden gegeven", aldus de commissaris. Hij benadrukte dat de toezichthouder meerdere factoren zal bekijken voordat groen licht kan worden gegeven.

Hahn wilde zich nog niet verbinden aan een tijdslijn. Volgens hem kan remdesivir op meerdere manieren geïntroduceerd worden, via een noodgoedkeuring of via een voorwaardelijke goedkeuring. In dat laatste geval zal er tegelijkertijd met de marktintroductie een studie lopen naar het medicijn.

De Amerikaanse president Donald Trump riep de FDA woensdag al op zo snel mogelijk te bekijken of remdesivir goedgekeurd kan worden voor gebruik als coronamedicijn. Zijn medisch topadviseur Anthony Fauci beloofde dat een besluit er "heel snel" komt.

© ANP 2020
gilead sciences
verenigde staten
donald trump
fda
gilead
remdesivir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi