Palestina moedigt inwoners aan om gedurende lockdown zelf groenten te verbouwen

buitenland
2
30 apr '20
Om de economische gevolgen van het coronavirus te bestrijden, verdeelt de Palestijnse Autoriteit jonge groenteplantjes om de voedselzekerheid te waarborgen

De Palestijnse Autoriteit begon op 6 april met het verdelen van groente plantjes onder 30.000 huishoudens en moedigde burgers aan de zaailingen te zaaien in alle beschikbare ruimtes rondom hun woning en op daken en balkons.

De campagne heeft tot dusver 1,2 miljoen zaailingen verdeeld onder inwoners van steden, kampen en in afgelegen gebieden. "De Palestijnse gemeenschap kan tijdens de huidige crisis terugvallen op de landbouw", zei de directeur van NGO Agricultural Extension Unit, Salah Al-Baba.

Volgens Al-Baba is de campagne bedoeld om Palestijnse gezinnen zelfvoorzienend te maken door hen aan te moedigen groenten te telen, ongeacht de beschikbare ruimte rond hun huizen.

Coronacrisis Net als de rest van de wereld worden ook Palestijnen geteisterd door de uitbraak van het coronavirus en stevent Palestina af op een economische crisis. Tienduizenden Palestijnen zijn door de crisis werkloos geworden.

Veel Palestijnen hebben echter een gebrek aan water. Vooral in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever worden burgers daardoor weerhouden hun geluk in de tuinbouw te beproeven. Maar omdat de zaailingen die op de zaadbank worden gekweekt, met regen worden gevoed hebben deze een minimale hoeveelheid water nodig.

Aangezien de consument zelf de teler is zullen de gezinsuitgaven worden verlaagd en de druk op de markt verminderd. De moestuintjes zullen op zijn minst een basisdieet aan mensen bieden en hopelijk verhongering voorkomen.

© MAROKKO.NL 2020
palestina
groente
moestuin
coronavirus
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi