Marokko ontkent mensenrechten schendingen bij handhaving coronamaatregelen

marokko
7
30 apr '20
De VN-Commissie voor de Rechten van de Mens waarschuwde dat de COVID-19-lockdown zou kunnen worden uitgebuit door regeringen

De permanente vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties in Genève, Omar Zinber, maakte gisteren duidelijk dat de preventiemaatregelen tegen het coronavirus in Marokko in overeenstemming zijn met de VN-mensenrechtenrichtlijnen.

Michelle Bachelet van de Mensenrechtencommissie van de VN verklaarde onlangs dat in sommige landen de preventiemaatregelen tegen COVID-10 gepaard gaan met grove schendingen van mensenrechten. Waarop in sommige mediakanalen in Marokko werd gewezen naar de Marokkaanse autoriteiten.

Volgens Zinber zijn de aantijgingen verstoken van enige basis en voldoen de maatregelen aan alle richtlijnen van de VN inzake de rechten van de mens.

Marokko hanteert een zero-tolerance beleid jegens overtreders van de coronamaatregelen. Sinds het uitroepen van de noodtoestand op 20 maart zijn meer dan 85.000 mensen opgepakt wegens het schenden van de regels.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronamaatregelen
coronavirus
vn
mensenrechten
handhaving
omar zinber
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi