Moskeeën Duitsland bereiden zich voor op heropening volgend weekend

buitenland
9
1 mei '20
Gebedsdiensten zullen worden gehouden met minder bezoekers en moskeegangers moeten hun eigen gebedskleed mee brengen

Moskeeën in Duitsland openen naar verwachting volgend weekend hun deuren als gevolg van de aangekondigde versoepeling van coronamaatregelen.

De Duitse Moslim-coördinatieraad (KRM) heeft vrijdag aangekondigd dat de meeste moskeeën rondom 9 mei weer open zullen gaan. Wel zullen de gebedsdiensten plaats moeten vinden onder strike voorwaarden en zullen er aanvankelijk minder moskeegangers kunnen worden ontvangen.

Moslims zullen in de meeste moskeeën de reguliere gebeden kunnen verrichten, maar gemeenschappelijke bijeenkomsten voor het vrijdaggebed of Taraweeh-gebeden blijven opgeschort. Ook worden moskeegangers gevraagd voldoende afstand te bewaren, mondkapjes te dragen en een eigen gebedskleed mee te nemen.   De Duitse regering deed donderdag voorstellen tot kleine versoepeling van de coronamaatregelen. Zo wil Berlijn kleinere bijeenkomsten in moskeeën, kerken en synagogen op voorwaarde dat ze voldoen aan de eisen op het gebied van hygiëne en sociale afstand. Verder stelt de regering voor onder andere musea, gedenkplaatsen, dierentuinen en speelplaatsen voor kinderen weer te openen.

De oosterburen hebben het op zes na hoogste aantal bevestigde gevallen van het coronavirus ter wereld maar zijn er dankzij strikte maatregelen in geslaagd de verspreiding van het virus te vertragen. Het Robert Koch Institut, de Duitse tegenhanger van het RIVM, rapporteerde vrijdag 163.331 besmettingen. Daarvan zijn er 126.900 hersteld. Het coronavirus heeft in Duitsland aan 6.481 mensen het leven gekost.

© Anadolu 2020
duitsland
moskee
coronavirus
coronaversoepeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi