Marokko: 182 mensen hersteld van coronavirus in etmaal

marokko
0
3 mei '20
Wederom een forse toename van het aantal herstelde coronapatiënten in Marokko. Een nieuw record sinds de uitbraak van het coronavirus in het land. In totaal zijn 1.438 herstelde coronapatiënten geregistreerd

In de laatste 24 uur zijn 174 nieuwe infecties met het coronavirus bevestigd en is het aantal besmette personen opgelopen tot 4.903. Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde vandaag één nieuwe coronadode. Het aantal doden is daarmee opgelopen tot 174.

De regio Casablanca-Settat noteert met 1.265 gevallen het meest aantal bevestigde infecties, gevolgd door Marrakech-Safi (1.070), Tanger-Tetouan-Al Hoceima (704), Fez-Meknes (619), Daraa-tafilalet (548) en Rabat-Sale-Kenitra (342).

Mohamed Lyoubi van de afdeling epidemiologie van het Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt dat de cijfers een vertekend beeld kunnen geven met betrekking tot de geografische vertegenwoordiging van COVID-19 infecties in Marokko omdat bij de bepaling van het aantal besmettingen wordt gekeken naar de woonplaats van een patiënt en niet naar de plek van besmetting.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
coronavirus
doden
mohammed lyoubi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?