Dark web: $16.500 voor bloedplasma herstelde coronapatiënten

buitenland
1
4 mei '20
Criminelen verkopen het bloed van herstelde coronapatiënten op het dark web en noemen het een mogelijke remedie tegen het dodelijke longvirus COVID-19.

Om een slaatje te slaan uit de coronacrisis beweren de criminelen dat het bloed dient als 'passieve vaccinatie' boordevol mogelijk levensreddende antilichamen, vertelden onderzoekers van de Australia National University. Onderzoekers speurden een dag door het dark web en vonden honderden ongereguleerde coronavirus-producten, variërend van antimalaria-medicijnen tot persoonlijke beschermingsmiddelen.

Op het dark web worden encryptiemethoden gebruikt om de identiteit van kopers en verkopers te verbergen voor de autoriteiten. Eén 'medicijn' werd aangeboden voor een prijs van iets minder dan $16.500. "Het bloedplasma van een herstelde COVID-19-patiënt wordt geoogst voor de antilichamen om vervolgens te injecteren in iemand die mogelijk risico loopt op COVID-19," vertelde hoofdonderzoeker Rod Broadhurst.

Ruim 90% van het aanbod van coronaproducten op het Dark Web staan op drie van de 20 pagina's die door de onderzoekers werden geraadpleegd. Van sommige items wordt vermoedt dat ze zijn gestolen uit fabrieken.

© MAROKKO.NL 2020
dark web
coronavirus
bloedplasma
antilichamen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?