Marokko: 391 kinderen besmet met coronavirus

marokko
0
4 mei '20
Tot dusver is in Marokko één kind overleden aan de gevolgen van het longvirus COVID-19; een baby die leed aan nierfalen.

Zaterdag werden voor het eerst epidemiologische gegevens gepubliceerd over het longvirus COVID-19 onder Marokkaanse kinderen. Volgens Pr. Mohamed Bouskraoui van de Marokkaanse vereniging voor kinderinfectieziekte en vaccinologie (Somipev) zijn 9,2% van alle besmettingen in Marokko minderjarig.

De regio Casablanca-Settat noteert met 97 gevallen het meest aantal bevestigde geïnfecteerde kinderen, gevolgd door Daraa-tafilalet (74), Marrakech-Safi (60), Fez-Meknes (54), Tanger-Tetouan-Al Hoceima (44) en Rabat-Sale-Kenitra (25). In tegenstellingen tot de algemene infectiecijfers noteert de regio Daraa-tafilalet een relatief hoog aantal besmette kinderen. De oorzaak is niet geheel duidelijk.

Ruim 93% van de besmette kinderen vertoont geen of hele milde symptomen, 1,3% is er ernstig aan toe. Bij kinderen die symptomen vertonen gaat het veelal om hoest (76%) en koorts (62%). De leeftijdsgroep 10-14 jaar wordt het zwaarst getroffen (46,3%). 

© MAROKKO.NL 2020
marokko
kinderen
coronavirus
kindersterfte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?